Gijs Ockeloen

 MSc Industrial Design Engineering
| Technische Universiteit Delft

Semantic Applications in Product Design
| Ohio State University

Cooaliet sinds september 2013

Gijs onderbreekt zijn studie aan de TU Delft voor een tijd aan de Ohio State University, waar hij zich verdiept in Semantic Applications in Product Design bij professor Reinhard Butter. Na zijn studie versterkt hij Philips Design. Zijn expressieve ontwerpen geven grote zeggingskracht aan de kersvers ontwikkelde ontwerpfilosofie voor medische systemen. Grote internationale prijzen blijven niet uit.

In 1991 start hij met Maurits de Koning dok industrial design. Gijs zet zijn handtekening onder nog meer indrukwekkende ontwerpen, oa voor Nucletron. In 2006 gaat zijn studio samen met design consultancy the Reframing Studio, en wordt hij mede-eigenaar. In de reframing aanpak staat het ontwerpen van gedrag centraal, waarin producten dienstbaar zijn. Reframing wordt ook steeds vaker ingezet voor het vinden van strategische oplossingen voor vraagstukken in sociale en maatschappelijke context.

Door betrokkenheid met het onderwijs onderhoudt hij intensief contact met jonge ontwerpers. van '93-'99 onderwijst hij Design Introspection aan de Gerrit Rietveld Academy. Als introspector verdiept hij zich in de culturele en sociale implicaties van technologie. Aansluitend is het lid van Fonds voor beeldende kunsten, vormgeving en bouwkunst. Gedurende 2010 en 2011 was hij lid van Premsela’s Peoples Republic, Premsela’s adviescommittee over ProAm Culture. Meer recent coacht Gijs studenten industrial design aan de Technische Universiteit Eindhoven in ‘Playful Interaction’.