Steven Hanekroot

MSc Industrial Design Engineering
| Technische Universiteit Delft

Nascholing: Een leven lang leren, met vele deelcursussen en opleidingen

Cooaliet sinds oktober 2013

Motto: ,2x betere zorg voor de helft van de kosten'

De rode draad in Steven’s loopbaan is het verbinden van mensen, techniek en bedrijfskunde. Steven’s carrière start in Hong Kong als Design Engineer en directieadviseur en later bij EDS als consultant Product Lifecycle Management en 3D CAD. Op zoek naar Inspirerend leiderschap stuit hij in 1999 op de zorg. Aanvankelijk ICT voor de zorg, maar al snel ook innovatie in de zorg. Bij It Cares werkt hij aan ICT strategie en beheer, en zet hij een groep op rond SmartLiving,  Zorg op afstand en domotica.

Maar het is te veel op afstand voor Steven. Te ver van de plek waar het gebeurt en van het kloppende hart van innovatie. Hij wil zelf de zorginstellingen in. Dat doet hij nu. Als implementatiemanager van integrale zorginnovatie en ict-systemen in de zorg. Bijvoorbeeld voor In Voor Zorg! waar hij bij zorginstelling het Spectrum het tot op heden best renderende zorginnovatieproject neerzette: tevredener en vitalere cliënten, enthousiaste zorgverleners en meer dan 26% bewezen besparing op zorginzet. Na het Spectrum richt Steven zijn energie op zorginstelling Opella.

Om innovatie te richten op gezondere zorg en een betere invulling van de zorgvragen verzamelde hij alle evidence die hij kon vinden rond healthy aging en stelde vandaar uit een wetenschappelijk raamwerk op voor vitaal, lang en gezond leven: de 8 vitaliteitsdomeinen. Hiermee worden de bewezen werkende ingrediënten van gezondheid gebundeld en in stelling gebracht om de zorgvrager te helpen zijn leven vitaal en gezond in te richten.